Waterhoen.jpg 

Maandelijkse Barbierwandelingen

Eén keer per maand organiseert De Vlaamse Waterweg nv in samenwerking met de gemeente Kruibeke een activiteit voor het publiek. Deze activiteit wordt begeleid door de Barbiergidsen. Iedereen kan deelnemen en het is volledig gratis.

Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan kan je best inschrijven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15. Zo kunnen we je verwittigen als er iets verandert aan het programma. 

Alle tochten duren ongeveer 2 uur en zijn ongeveer 4 km. Met stevige wandelschoenen of regenlaarzen leg je de tocht comfortabel af.

Hieronder vind je alvast de data van de activiteiten, de inhoud van de activiteit zullen we later nog aanvullen.

Over vruchten en kleuren

Begeleide gratis wandeling: Over vruchten en kleuren

Zondag 3 oktober 2021

14 tot 16 u

Vertrek parking sporthal Dulpop, Beekdam 2  9150 Bazel

Verplicht inschrijven Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15

De natuur begint zijn winterkleed aan te trekken en doet dat in stijl. Eerst nog even in volle glorie pronken in alle kleuren. Alles wat nuttig is, trekken bomen en struiken terug in hun houtige structuren. Wat overblijft, kleurt fel in geel, oranje en rood. Andere slagen er in de winter in groen ornaat te trotseren.

Voorbereiden op ongure tijden is ook zorgen voor nakomelingen. Allerlei vormen van vruchten zijn nu in overvloed aanwezig. En ze zijn heel divers.

We bekijken ze en vragen ons af waarom ze er zo uitzien en hoe ze er optimaal voor zorgen om de soort in stand te houden. En hoe ze ook nog eens allerlei dieren helpen om de winter door te komen.