Maandelijkse Barbierwandelingen

Eén keer per maand organiseert De Vlaamse Waterweg nv in samenwerking met Scalluvia  een activiteit voor het publiek. Deze activiteit wordt begeleid door de Barbiergidsen. Iedereen kan deelnemen en het is volledig gratis.

Je hoeft je deelname niet aan te kondigen, maar wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan kan je je deelname bevestigen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15. Zo kunnen we je verwittigen als er iets verandert aan het programma. 

Alle tochten duren ongeveer 2 uur en zijn ongeveer 4km. Met stevige wandelschoenen of regenlaarzen leg je de werftocht comfortabel af.

Hieronder vind je alvast de data van de activiteiten, de inhoud van de activiteit zullen we later nog aanvullen.

Paddenstoelenwandeling

Zondag 04 november -  14.00u - 16.00u

Niet rolstoeltoegankelijk, laarzen of stevige stapschoenen voorzien, kinderen OK.

Gaatjeszwammen, buisjeszwammen en plaatjeszwammen; er zijn er in soorten! Met zekerheid lopen we ze tegen het lijf of hoe noemt dat nu weer bij paddenstoelen? De kringloop van de natuur doet immers jaarlijks zijn werk en laat de nodige sporen na.

Het Barbiergidsenzwamteam, Freddy, Annie, Martin en Herman, nemen de deelnemers mee in de mythische wereld van de polderpaddenstoelen. Een breedvoetvlieg zit niet op een vliegenzwam en welke andere dieren en organismen hebben paddenstoelen nodig om te overleven?  Nog meer interessante weetjes worden uit de doeken gedaan.

Vertrekplaats: wordt nog meegedeeld.

Polder poëzie

Zondag 02 december -  14.00u - 16.00u

 

Meer info volgt nog.